Hoe de ontwikkeling van applicaties vereenvoudigd worden door het juiste framework

Auteur: Jeannot Thewissen, Power Platform Consultant en Software Developer bij Process4People 

Het Power Platform van Microsoft is een van de grootste, zo niet de grootste, speler binnen de markt voor Low Code ontwikkeling. Microsoft zet volop in met het Power Platform en is druk bezig met de doorontwikkeling hiervan. Als ontwikkelaars blijven wij zoeken naar manieren om werkzaamheden te vereenvoudigen en te versnellen.  

Lees verder om te ontdekken waarmee wij de werkzaamheden vereenvoudigen.

Waaruit bestaat het Framework?

Het P4P Framework (Process4People Framework) is een verzameling van bouwblokken die gebruikt worden bij het ontwikkelen van applicaties om sneller een strakke en moderne app neer te zetten.  

Het framework bestaat uit diverse componenten: 

1. Bouwblokken

Herbruikbare blokken voor Canvas Apps, waarmee snel een grafische interface in elkaar gezet kan worden. 

2. Code

Herbruikbare code om bepaalde zaken te automatiseren, zoals het ophalen van gegevens en verwerken hiervan. 

3. Variabelen

Vaste waardes die op verschillende locaties te gebruiken zijn. 

4. Beveiliging

Beveiligingsrollen zorgen voor de juiste toegang tot de applicatie en zo in te richten dat gebruikers eigen data kan ophalen, maar niet alle data kan inzien. 

De voordelen van het Framework

Het gebruik van het Framework biedt meerdere voordelen: 

5. Uniformiteit 

Door gebruik te maken van het P4P Framework tijdens het ontwikkelen van applicaties krijgen applicaties een gelijkwaardig grafisch uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat de ervaringen van de gebruikers bij alle applicaties gelijk zijn.  

6. Configureerbaar

Het P4P Framework biedt veel opties om grafische aanpassingen door te voeren. 
De componenten hebben allemaal de optie voor wijzigen van lettertypes, kleur, tekstgrootte, afbeeldingen etc. zodat elke app geconfigureerd kan worden in de huisstijl van de opdrachtgever. 
 
Dit kan allemaal bij het starten van de applicatie ingeregeld worden door het inlezen van een configuratie. 

7. Onderhoudsvriendelijk  

Het gebruik van het P4P Framework zorgt niet alleen voor uniformiteit, maar is daardoor eenvoudig te onderhouden. Toevoegingen, wijzigingen en toekomstige updates van Microsoft kunnen eenvoudig naar andere omgevingen worden uitgerold. Het updaten zorgt ervoor dat wijzigingen direct door de applicaties gebruikt kunnen worden.  

8. Herkenbaarheid 

Herkenbaarheid is een verlengstuk van uniformiteit. Door het gelijkwaardige uiterlijk en de gebruikerservaring is het voor de gebruikers vaak direct duidelijk waar bepaalde zaken te vinden zijn, hoe iets werkt en wat ze moeten doen om meldingen op te lossen. 

Waarom kiezen voor het P4P Framework?

Het P4P Framework stelt je in staat om sneller hoogwaardige applicaties te ontwikkelen, met een sterk visueel ontwerp en robuuste beveiliging. De configureerbare componenten en herbruikbare code verminderen de ontwikkeltijd en maken onderhoud eenvoudig. Met het P4P Framework zorg je voor een consistente, herkenbare en positieve gebruikerservaring bij elke applicatie die je bouwt.

Kies voor efficiëntie, kies voor kwaliteit, kies voor het P4P Framework. Start vandaag nog en ervaar de kracht van gestroomlijnde app-ontwikkeling.

Benieuwd wat wij voor jouw business kunnen betekenen? Neem contact met ons op via   +31 (0)85 303 86 60 of vul het contactformulier in op de site.