IoT | Process4People

Internet of Things

Internet of Things (IoT) verwijst naar het concept van het verbinden van elk apparaat met een stekker met het internet. Het biedt de mogelijkheid om gegevens via een netwerk over te dragen zonder dat daarvoor interactie tussen mensen onderling of tussen mensen en computers nodig is. Bijvoorbeeld: een koffiezetapparaat geeft aan dat een bepaald onderdeel moet worden vervangen, anders zou het mogelijk kapot kunnen gaan.

Het merendeel van de internetgebruikers zal bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systemen. Daarmee worden objecten zichtbaar op het internet, kunnen ze communiceren met mensen en andere objecten en op basis daarvan autonome beslissingen nemen.

Maar hoe werkt het eigenlijk? Een IoT-systeem bestaat uit een aantal afzonderlijke componenten die met elkaar communiceren. Sommige meten alleen iets, sommige verzamelen gegevens, sommige sturen commando’s, en sommige doen dit allemaal. Deze onderdelen bevinden zich soms dicht bij elkaar en soms aan de andere kant van de wereld. De onderdelen kunnen met elkaar communiceren via het internet.

Je kunt ook informatie verzamelen, verspreiden en verkopen over een apparaat, het gebruik en de gebruiker van het apparaat (wat op zich al kan resulteren in een nieuw soort klantenbinding of een nieuwe inkomstenstroom).

Uw uitdaging

  • U wilt het aantal storingsuren van machines beperken
  • U wilt correctief onderhoud verminderen en omzetten in predictief onderhoud om kosten te besparen en de klanttevredenheid te verhogen
  • U wilt geld besparen door inspectieprocessen met minder mensen uit te voeren
  • U wilt betrouwbaardere producten leveren
  • U wilt geld verdienen met verzamelde gegevens

Onze oplossing

Process4People creëert uw IoT applicatie met twee-weg communicatie via de Microsoft Azure IoT hub. Wij zorgen voor zeer veilige en betrouwbare communicatie tussen uw IoT applicatie en de apparaten die het beheert. Azure IoT Hub biedt een cloud-ondersteunde oplossing voor het virtueel verbinden van elk apparaat. Breid uw oplossing uit vanuit de cloud met apparaatspecifieke authenticatie, ingebouwd apparaatbeheer en geschaald ontwerp.