Chatbots | Process4People

Chatbots

In feite is een “bot” een “softwarerobot”, hij heeft geen fysieke mogelijkheden om te bewegen. Een bot automatiseert een bepaalde repetitieve taak. Denk maar eens na, de meerderheid van de vragen die je als organisatie krijgt zijn repetitief. Voorbeelden zoals: Wat is de leverdatum van mijn verkooporder? Wanneer komt de servicemonteur ter plaatse? Of ‘interne’ vragen als: Wat is het kredietlimiet voor die klant? Wat is de status van die specifieke opportunity?

Al deze vragen kunnen beantwoord worden door een chatbot door verbinding te maken met uw back-end systeem, zoals een bestaand ERP of CRM systeem.

Wanneer een chatbot wordt gebruikt, is er geen ingewikkelde gebruikersinterface, zoals bij een App. De klant of medewerkers zullen een gesprek voeren met een bot, door middel van spraak of door te chatten. Bots worden ontwikkeld met een naadloze integratie tussen het Microsoft Bot Framework en bekende messaging platforms zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Microsoft Teams, Skype, etcetera.

Een bot kan zichzelf blijven optimaliseren door middel van machine learning. Bij machine learning worden patronen gedetecteerd en herkend. Normaal gesproken moet je dit als persoon zelf doen, maar met machine learning kan de bot van zichzelf leren.

Uw uitdaging

Een van de typische gebruikerscases voor een bot is een “klantenservice-assistent”, waarbij de bot vragen van een klant beantwoordt. Dit kan in de vorm van een online chatbot of een spraakbeantwoordingsbot. Op websites worden dergelijke vragen en antwoorden vaak vermeld onder veelgestelde vragen (FAQ). Met de Microsoft Bot software in combinatie met de Azure Bot Service kan de pagina met veelgestelde vragen eenvoudig beschikbaar worden gemaakt in een bot. Het bouwen van deze bot is dan ook niet meer dan een paar dagen werk!

Onze oplossing

Process4People kan u helpen met de combinatie van het Microsoft Bot Framework en een Q&A Maker. Hiermee kunt u als organisatie aan de slag met een chatbot of voice answering bot om het uw klanten makkelijker te maken om u vragen te stellen. En daarmee de klanttevredenheid te verbeteren en uw customer service agents te ontlasten. Wanneer het wenselijk is dat een bot nog intelligenter is en ‘begrijpt’ wat de gebruiker bedoelt met een bepaalde vraag, hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van de Microsoft Language Understanding Intelligent Service (LUIS). Deze service kan de intentie van de vraag van een gebruiker begrijpen. LUIS maakt het mogelijk om rijkere conversaties in een bot te implementeren.